2 Dnevna Gurmansko – Kulturna Tura

Kulturno – kulinarično doživetje v objemu Kamniško-Savinjskih Alp.  Spoznavali bomo bogato zgodovino Cerkelj na Gorenjskem. Kabine Krvavške žičnice pa se bodo spremenile v male zasebne restavracije, kar bo ustvarilo posebno kulinarično okolje.

Največ 4 osebe na kabino bodo lahko uživale večerjo s tremi hodi v svoji zasebni kabini. Večerjo bodo postregli izmenično med dvema vožnjama navzgor in dvema navzdol.

Cena na osebo: od 299,00€ (najmanj dva udeleženca)

Cena vključuje

1
Ogled gradu Strmol
2
Peka potice/kruha na Dvoru Jezešek
3
Večerja na zalji
4
1 nočitev z zajtrkom na gradu Strmol ali Dvoru Jezeršek ali Vodnikova domačija
5
Turistično vodenje z licenciranim vodnikom
6
Organizacijo in izvedbo izleta

Najprej si bomo ogledali grad Strmol, Nekaj prostega časa za pohajkovanje po parku in ogled ostalih cerkljanskih znamenitosti. Popoldan nastanitev v enem izmed hotelov.

Proti večeru pa se bomo zapeljali do spodnje postaje Žičnice na Krvavec, kjer nas bo čakalo posebno kulinarično doživetje. Nočitev z zajtrkom v izbranem hotelu. Po okusnem zajtrku vas bomo naučili priprave tradicionalne priprave peke kruha. Sami ga boste ročno zamesili. Ga negovali in občudovali med vzhajanjem, oblikovali hlebček in vložili v pripravljeno peč.

Hlebček boste lahko odnesli domov in razveselili svoje domače. Dišalo bo po kruhu iz krušne peči,  mogoče belokranjski pogači, pa ajdovem krapcu, po kranjskih pogačicah ali pa bomo celo kranjsko klobaso zavili in spekli.

Cena

od 299€

(Min. 2 Udeležencev)

Organizator: 
Zavod za turizem Cerklje

Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

Izpolnite obrazec

    Željeni datum odhoda

    Število oseb (min. 2)

    Željeni čas odhoda

    Kontaktni podatki